Sladkor za izdelavo piva
Pri pripravi piva uporabljamo za dvig specifične mase različne vrste sladkorjev. Najpogostejši so : Dekstroza oz. d-glukoza, ki je enostaven
Pri pripravi piva uporabljamo za dvig specifične mase različne vrste sladkorjev. Najpogostejši so : Dekstroza oz. d-glukoza, ki je enostaven
Odlično pšenično pivo. Seveda za prave ljubitelje posebnih piv. tip postopka: kombinacija hmeljiranega (ME) in nehmeljanega tekoči sladni ekstrakt (LME)
tip postopka: iz nehmeljan tekoči sladni ekstrakt (LME) Datum:30/9/2012 Začetna količina: 22,3 l Končna količina: 18,9 l. Pivovarnar: dk Čas
V ponudbi imamo kvasovke pod blagovnim imenom Fermentis, katerih namen je izdelava različnih piv: Ime Namen Stili piv Temperatura delovanja
tip postopka: iz nehmeljan tekoči sladni ekstrakt (LME) Datum: 26/9/2012 Začetna količina: 14,5 l Končna količina: 12 l. Pivovarnar: dk
Hmelj je večletna dvodomna rastlina vzpenjalka, ki jo gojijo predvsem zaradi storžkov, iz katerih se pripravlja začimbo za pivo. Hmelj
V uporabi sta dve lestvici grenkobe (grenčine) piva in sicer IBU (angl. International Bitterness Units) ter EBU (angl. European Bitterness
Lestvica barve piva je več vrst. Mednarodno za različne naravne pijače je Lovibond (oziroma “Degrees Lovibond” označen s simbolom “°L”),
Dostikrat opazimo ko ‘guglamo’ različne ponudbe ekstraktov. Paziti je potrebno, ker so nekateri ekstrakti sladni ekstrakti (angl. Malt Extract) in
Poglejmo piva pridelana s kvasovkami spodnjega vrenja. Najbolj znana so : češki Pilsner, Bock, nemški Lager, ipd Pa še
Objava : Ponudba za 20. teden v spletni trgovini mojepivo.si več na http://eepurl.com/iPSIDQ
Objava : Ponudba za 20. teden v spletni trgovini mojepivo.si več na http://eepurl.com/iPSIPQ
Objava : Ponudba za 19. teden v spletni trgovini mojepivo.si več na http://eepurl.com/iPq-NU
Objava : Ponudba za 18. teden v spletni trgovini mojepivo.si več na http://eepurl.com/iOZPiY