Recept pivo – Belgijski Tripel DK

tip postopka: iz nehmeljan tekoči sladni ekstrakt (LME)
Datum:30/9/2012
Začetna količina: 22,3 l
Končna količina: 18,9 l.
Pivovarnar: dk
Čas kuhanja: 60 min
Oprema: Lonec 25l., kuhalnik, hladilo

voda22,3l.
slad4,1kg. svetli nehmeljan tekoči ekstrakt (LME) – Cooper Light Malt Ekstrakt EBC 5,30,45kg. Amber nehmeljan tekoči ekstrakt (LME) – Cooper Amber Malt Ekstrakt EBC 18
Sladkor900g. dekstroze
Hmelj99g. Tettnanger [4,5 %] (60 min pred koncem vretja) – za grenčino
21g. Saaz [3,0 %] (30 min pred koncem vretja) – za okus14g. Saaz [3,0 %] (10 min pred koncem vretja) – za vonj
KvasFermentis safALE s04 ali Lallemand Windsor

ocenjena začetna specifična masa (OG):1089,
ocenjena končna specifična masa (FG):1020,
Alkohol po Vol: 9,2 %,
EBU 46,
EBC 10

 

staranje 45 dn