MPH

MPH – MP Hefeweizen

Južno nemško pšenično pivo

 

       
 ReceptMPH Volumen (l)25,00 
    Volumen (US gal)  
 Opis Hefeweizen – Južno nemško pšenično pivo
 EBC7,6 
   EBU14,6 
   OG1,050 
   FG1,013 
    ABV %4,96% 
 Sladi/Malts    
 kgSlad/Malt%EBC deležOG delež 
 1,6Pilsen MD25,0%3,4  
 3,2Wheat MD50,0%3,0  
 1,6Vienna25,0%5,9  
       
       
       
       
  Učinkovitost/Efficiency67,00%   
       
 Drozganje/Mashing    
 korakopisminutºClitrov 
 1Temperatura slada 22,0°  
 2Strike’ voda 45°35.87 
 3Absorbcija vode  (1,04 l/kg)  4,12 
 4Skupaj začetna drozga 42°  
 5aInf. Mash2042,0°  
 5bInf. Mash4062,0°  
 5cInf. Mash1572,0°  
 5dInf. Mash 1078,0°  
 6Sparge’ voda 78,0°11,24 
 6Sparge volumen    
 6Končni volumen pivine    
       
 Hmeljanje/Hopping (dodajanje X minut pred koncem vrenjem)  
 gramovhmeljAA(%)XEBU delež 
 15,0Hallertau Blanc (D)9,97514,6 
       
       
       
       
       
       
       
 Dry Hopping    
 gramovsestavinaopomba 
  50,0 Hallertau Blanc (D) 5 dni 
       
 Dodatki     
 gramovsestavinaopomba 
 4,0Irish MossDodati 15min. pred koncem vrenja. Predhodno rehidrirati! 
     
       
 Fermentacija    
 Dnikvasopomba   
 18°C – 4dni
20°C – 4dni
18°C – 4dni
Mangrove Jack’s Bavarian Wheat M20, Lallemand MunichKvasovke je potrebno predhodno rehidrirati! 
       
 Priporočila    
 Sredstva dobro dezinficirajte    
 Priporočamo vam pripravo Kvasnega štarterja     
       
       
 navodila za izdelavo : http://pivovarnar.si/postopek-varjenja-piva/ag-pivski-recepti/