Preiskusili smo – Muntons – Connoisseurs – Export Stout

Preiskusili smo – Muntons – Connoisseurs – Export Stout

Dnevnik

  • Tip piva: STOUT
  • Proizvajalec: Muntons
  • Ime recepta: Connoisseurs – Export Stout
  • EBU: 40-50
  • EBC: 225-275
  • OG-planiran: 1040-1044
  • FG-planiran: 1012
  • ABV-planiran: 4,5%
Št. Datum ura Korak Opomba
1 11/05/2012 11:53 Začetek oprema sterilizirana
2a 11/05/2012 11:55 Prekuhavanje vode – 4,5l. prekuhavanje vode do vrelišča
2b 11/05/2012 11:55 Ogrevanje celovitega ekstrakta neto 1,8 kg
3 11/05/2012 12:05 Primešana dekstroza – 1kg voda ima 100st. C
4 11/05/2012 12:10 Primešan celoviti ekstrakt mešanica ima 70st.C
5a 11/05/2012 12:12 Priprava kvasovk v čist kozarec mlačne vode dodamo čajno žličko sladkorja in vtresemo dehidriran kvas.
5b 11/05/2012 12:12 Prelitje pivine v fermentor
6 11/05/2012 12:14 Dodana hladno vodo do skupno 23l. (okoli 17l.) ciljna temperatura 21st.C
7 11/05/2012 12:20 Dodamo kvasovke in dobro premešamo
8 11/05/2012 12:25 Fermentor zaprt in nastavljena vrelna veha
9 11/05/2012 12:25 OG: 1038  temperatura pivine 24st.C
10 12/05/2012 16:00 gravity: 1015 zelo prehitro pretopel prostor in s tem pivina
11 13/05/2012 09:00 gravity: 1008
12
13
14 15/05/2012 23:00 stekleničenje
15 20/05/2012 poskušina pivo ni več motno a se ne vidi skozi načeloma je bistro

Zelo gost in izrazit Stout, temen, grenak, a vedno naraven.

export stout

povezava v spletni trgovini mojepivo.si

Muntons – Connoisseurs – Export Stout

Close Menu