Preiskusili smo – Muntons – Connoisseurs – Export Stout

  • Post author:
  • Post category:pivo

Preiskusili smo – Muntons – Connoisseurs – Export Stout

Dnevnik

  • Tip piva: STOUT
  • Proizvajalec: Muntons
  • Ime recepta: Connoisseurs – Export Stout
  • EBU: 40-50
  • EBC: 225-275
  • OG-planiran: 1040-1044
  • FG-planiran: 1012
  • ABV-planiran: 4,5%
Št. Datum uraKorakOpomba
111/05/2012 11:53Začetekoprema sterilizirana
2a11/05/2012 11:55Prekuhavanje vode – 4,5l.prekuhavanje vode do vrelišča
2b11/05/2012 11:55Ogrevanje celovitega ekstraktaneto 1,8 kg
311/05/2012 12:05Primešana dekstroza – 1kgvoda ima 100st. C
411/05/2012 12:10Primešan celoviti ekstraktmešanica ima 70st.C
5a11/05/2012 12:12Priprava kvasovkv čist kozarec mlačne vode dodamo čajno žličko sladkorja in vtresemo dehidriran kvas.
5b11/05/2012 12:12Prelitje pivine v fermentor
611/05/2012 12:14Dodana hladno vodo do skupno 23l. (okoli 17l.)ciljna temperatura 21st.C
711/05/2012 12:20Dodamo kvasovke in dobro premešamo
811/05/2012 12:25Fermentor zaprt in nastavljena vrelna veha
911/05/2012 12:25OG: 1038 temperatura pivine 24st.C
1012/05/2012 16:00gravity: 1015zelo prehitro pretopel prostor in s tem pivina
1113/05/2012 09:00gravity: 1008
12
13
1415/05/2012 23:00stekleničenje
1520/05/2012poskušinapivo ni več motno a se ne vidi skozi načeloma je bistro

Zelo gost in izrazit Stout, temen, grenak, a vedno naraven.

export stout

povezava v spletni trgovini mojepivo.si

Muntons – Connoisseurs – Export Stout