Lallemand – pivovarske kvasovke

Lallemand – pivovarske kvasovke

logo_lallemandmix

 

Lallemand je kanadsko zasebno podjetje katerega je specializacijs razvoj, proizvodnjain trženje kvasov in bakterij. Družba ima v svoji vsto družbin najbolj zanimiva za nas je družba Danstar, ki proizvaja pivovarske kvasovke.

danstarlogo

V njenem portfelju izdelkov najdemo najpogostejše vrste pivovarskih kvasovk. Tu je na voljo produktni katalog.

iIme izdelek Kratek opis povezave
bry 97 BRY-97 Za ameriške Ale piva

  • Iz Siebel Institute Yeast Culture collection.
  • Klasificiran kot : Saccharomyces cerevisiae
  • kvasovke zgornjega vrenja
  • lastnost : proizvede nekaj hlapljivosti in s tem dodaja aromatičnost v končnem pivu
  • ABV do 12%
  • Odstotek dobrih 93 – 95 %
  • Število živih kvasnih celic: ≥ 5 x 10↑9 na gram suhega kvasa
  • Število divjih kvasovk: < 1 per 10↑6 kvasnih celic* (Lysine method)
  • Število bakterij: < 1 per 10↑6 kvasnih celic *
  • zamenjuje : Fermentis US-05

Za stile piv: American Barleywine, American Pale Ale, American Amber ale, American Brown ale, American IPA, American Wheat, blonde ale, Cream ale, Kölsch, Imperial IPA, Irish red ale, Extra Special bitter, Scottish ale, Strong Scottish ale, Strong ale

 Tehnični List
 Windsor Windsor Za angleška Ale piva

  • Saccharomyces cerevisiae iz Velike Britanije
  • kvasovke zgornjega vrenja
  • lastnost : sadni priokus in vonjava, ne obdela maltotriose in s tem pušča sladko v končnem pivu
  • ABV do 7%
  • Odstotek dobrih 93 – 95 %
  • Število živih kvasnih celic: ≥ 7 x 10↑9 na gram suhega kvasa
  • Število divjih kvasovk: < 1 per 10↑6 kvasnih celic* (Lysine method)
  • Število bakterij: < 1 per 10↑6 kvasnih celic *
  • zamenjuje : Fermentis S-04

Za stile piv:Mild Ale, Cream Ale, American-Style Hefeweizen, American-Style Wheat Ale, English-Style Pale Ale, Amber Ale, Red Ale, Scottish-Style Ale, Strong Scotch Ale, English-Style Brown Ale, Porter, Sweet Stout, Cream Stout

 Tehnični list
 Munich Munich Za pšenična in Tripel piva

  • Saccharomyces cerevisiae iz Nemčije
  • kvasovke zgornjega vrenja
  • lastnost : tipičen za pšenična piva s priokus po banani in nageljnovi žbici
  • ABV do 7%
  • Odstotek dobrih 93 – 95 %
  • Število živih kvasnih celic: ≥ 5 x 10↑9 na gram suhega kvasa
  • Število divjih kvasovk: < 1 per 10↑6 kvasnih celic* (Lysine method)
  • Število bakterij: < 1 per 10↑6 kvasnih celic *
  • zamenjuje : Fermentis WB-06

Za stile piv: Mild Ale, Cream Ale, American-Style Hefeweizen, American-Style Wheat Ale, English-Style Pale Ale, Amber Ale, Red Ale, Scottish-Style Ale, Strong Scotch Ale, English-Style Brown Ale, Porter, Sweet Stout, Cream Stout

 Tehnični list
 Nottingham Nottingham Za angleška Ale piva

  • Saccharomyces cerevisiae iz Velike Britanije
  • kvasovke zgornjega vrenja
  • lastnost : nevtralen priokus in vonjava
  • ABV do 9%
  • Odstotek dobrih 93 – 95 %
  • Število živih kvasnih celic: ≥ 7 x 10↑9 na gram suhega kvasa
  • Število divjih kvasovk: < 1 per 10↑6 kvasnih celic* (Lysine method)
  • Število bakterij: < 1 per 10↑6 kvasnih celic *
  • zamenjuje : Fermentis S-04

Za stile piv: Mild Ale, Golden Ale, Blond Ale, Kölsch, Bitter, Pale Ale, Amber Ale, Red Ale, ESB, IPA, Altbier, Strong Ale, Barleywine, American Style Brown Ale, Dry Stout, Imperial Stout, Lager, Pilsner, Vienna, Schwartzbier, Bock

 Tehnični list
 Diamond Diamond  Za Lager piva

  • Saccharomyces pastorianus iz Nemčije
  • kvasovke spodnjega vrenja
  • lastnost : tipičen nemški lager kvas – dodelan in čist.
  • ABV do 7%
  • Odstotek dobrih 93 – 95 %
  • Število živih kvasnih celic: ≥ 7 x 10↑9 na gram suhega kvasa
  • Število divjih kvasovk: < 1 per 10↑6 kvasnih celic* (Lysine method)
  • Število bakterij: < 1 per 10↑6 kvasnih celic *
  • zamenjuje : Fermentis W34/70

Za stile piv: Lager, Pilsener, Helles, Vienna, Bock, Schwartzbier, Märzen

 Tehnični list
 Abbaye Abbaye  Za Dubbel, Trippel in Quads belgijska piva

  • Saccharomyces cerevisiae iz Blegije
  • kvasovke zgornjega vrenja
  • lastnost : kompleksen priokus in vonj, ki lahko vključuje bananin, poprast, sadni, nagenljev žbicin, alkoholni, sladki in sadni prokus.
  • ABV do 14%
  • Odstotek dobrih 93 – 95 %
  • Število živih kvasnih celic: ≥ 5 x 10↑9 na gram suhega kvasa
  • Število divjih kvasovk: < 1 per 10↑6 kvasnih celic* (Lysine method)
  • Število bakterij: < 1 per 10↑6 kvasnih celic *
  • zamenjuje : Fermentis Abbaye

Za stile piv: Lager, Pilsener, Helles, Vienna, Bock, Schwartzbier, Märzen

Tehnični list
 Belle Saison Belle Saison  Za belgijska Ale piva

  • Saccharomyces cerevisiae iz Belgije
  • kvasovke zgornjega vrenja
  • lastnost : proizvede hlape in fenole kar naredi piva s sadnim priokusom, bolj poprasto začinjen in vonjem.
  • ABV do 14%
  • Odstotek dobrih 93 – 95 %
  • Število živih kvasnih celic: ≥ 5 x 10↑9 na gram suhega kvasa
  • Število divjih kvasovk: < 1 per 10↑6 kvasnih celic* (Lysine method)
  • Število bakterij: < 1 per 10↑6 kvasnih celic *
  • zamenjuje : T-58

Za stile piv: Saison, Bière de Garde, Belgian style beers

Tehnični list
 cbc-1 CBC-1  Za stekleničenje in ‘sodčkanje’ piva

  • Saccharomyces cerevisiae izbran iz Lallemand Yeast Culture Collection
  • kvasovke zgornjega vrenja
  • lastnost : nevtralen priokus in vonjava, alkoholno odporen, ne obdela maltotrioze.
  • ABV do 12-14%
  • Odstotek dobrih 93 – 95 %
  • Število živih kvasnih celic: ≥ 10 x 10↑9 na gram suhega kvasa
  • Število bakterij: < 1 per 10↑6 kvasnih celic *
  • zamenjuje : Fermentis F2

Za stile piv: x

 Tehnični list

 

Doziranje: 10g. na 10l., 100g na 1hl (100l.), 1kg. na 10hl. (1000l).

Priprava:

  1. predpriprava : dezinfekcija sredstev: posode, žlice, termometra, ipd.
  2. 10x čiste in sterilne vode (10g. kvasa in 100ml vode)
  3. začetna temperatura vode : kvasovke zgornjega vrenja 30-35°C in kvasovke spodnjega vrenja 25-30°C
  4. vnos kvasovk v vodo – po 15 min. poskrbite, da so potopljene in negrudirane
  5. pustite kvasovke zgornjega vrenja 5min. in kvasovke spodnjega vrenja 15-45min.
  6. vnesite rehidrirane kvasovke v pivino pri primerni temperaturi pivivne (z vmešavanjem pivine na 5min. in s tem nižanje temperture kvasovkam-antišok)

Več o doziranju in rehidraciji kvasovk na posnetku na YouTube

p.s. – Pivovarji Bele Hiše (White House) uporabljajo Lallemand kvasovke.

Close Menu