MPW

Lahko pšenično pivo za osvežitev.

  Recept MP Wheat     Volumen 20,00 litrov
Volume 5,28 US gal.
  Bavarski Weissbier (Weißbier) EBC 3,89
EBU 15,26
OG 1,050
FG 1,010
ABV % 5,20%
  Sladi/Malts
kg Slad/Malt % º L EBC Gravity Gravity
1,80 Pilsen MD 47,62% 1,5° 1,58 1,037 0,025
2,20 Wheat MD 47,62% 1,6° 1,68 1,038 0,025
0,20 Cara 20 MD 4,76% 6,0° 0,63 1,034 0,002
0,1 Riževe luščine/lupine 0,00% 0,00 0,000
0,00% 0,00 0,000
0,00% 0,00 0,000
0,00% 0,00 0,000
4,20 100,00% 3,89 1,052
Učinkovitost/Efficiency 80,00%  
  Drozganje/Mashing
korak opis ºC litrov
1 Temperatura slada 22,0°
2 Strike’ voda 45,7° 16,00
3 Absorbcija vode (1,04 l/kg) 4,37
4 Skupaj začetna drozga 45,0° 14,37
5 Inf. Mash 75 min. 65,5°
6
7 Sparge’ voda 79,5° 12,00
7 Sparge volumen 14,74
7 Končni volumen pivine 23,20
Hmeljanje/Hopping
gramov hmelj AA(%) minut EBU
30,0 Hallertau 4,0 60 13,9
30,0 Hallertau 4,0 5 1,4
0,0
0,0
0,0
0,0
45,0 15,3
Ostalo
gramov sestavina Opomba
4,0 Irish Moss 10min. Pred koncem hmeljanja
11,5 Lallemand Munich  
slad absorbira 7,01
Izhlapi 2,3
končna pivina 20,9
Back to top