MPESB

Izredno gost angleški Bitter za uživanje.

Recept MP ESB Volumen 20,00 litrov
Volume 5,28 US gal.
Opis Izredno gost angleški Pale Ale za osvežitev. EBC 43,9
EBU 26,0
OG 1,070
FG 1,010
ABV % 7,80%
Sladi/Malts        
kg Slad/Malt % º L EBC Gravity Gravity
4,00 Pale Ale MD 82,14% 3,8° 8,20 1,038 0,052
0,48 Cara 50 MD 9,86% 20,0° 5,18 1,034 0,006
0,24 Biscuit MD 4,93% 23,0° 2,98 1,035 0,003
0,15 Mroost 900 MD 3,08% 340,0° 27,50 1,034 0,002
0,00% 0,00 0,000
0,00% 0,00 0,000
0,00% 0,00 0,000
4,87 100,00% 43,85 1,062
Učinkovitost/Efficiency 82,00%
Drozganje/Mashing
korak opis ºC litrov
1 Temperatura slada 22,0°
2 Strike’ voda 67,3° 18,00
3 Začetna drozga 66,0° 21,17
4 Mash 1/1 75 min. 66,0°  
5
6
7 Sparge’ voda 93,0° 10,00
8 Sparge volumen 13,17
9 Volumen pivine 22,60
Hmeljanje/Hopping
gramov hmelj AA(%) minut EBU
45,0 East Kent Golding 4,0 60 17,4
15,0 East Kent Golding 4,0 30 4,4
30,0 East Kent Golding 4,0 10 4,2
0,0
0,0
0,0
90,0 26,0
Ostalo
gramov sestavina
4,0 Irish Moss
11,5 Lallemand Windsor
slad absorbira 8,13
Izhlapi 2,3
končna pivina 20,3
Back to top