MPAPA

Odličen ameriški Pale Ale. Ameriške sorte hmelja kot npr. Cascade in Amarillo. Angleškim PA vs. APA – APA ima močnejši okus hmelja z citronasto aromo.

Recept MP APA Volumen 20,00 l.
Volume 5,28 US gal.
EBC 21,95
EBU 22,95
OG 1,060
FG 1,012
ABV % 6,24%
Sladi/Malts
kg Slad/Malt % º L EBC Gravity Gravity
3,20 Pale Ale MD 63,37% 3,8° 6,56 1,038 0,042
0,80 Wheat MD 15,84% 1,6° 0,69 1,038 0,010
0,80 Cara 50 MD 15,84% 20,0° 8,63 1,034 0,009
0,25 Cara 120 MD 4,95% 45,0° 6,07 1,034 0,003
0,00% 0,00 0,000
0,00% 0,00 0,000
0,00% 0,00 0,000
5,05 100,00% 21,95 1,064
Učinkovitost/Efficiency 82,00%
Drozganje/Mashing
korak opis ºC l.
1 Temperatura slada 22,0°
2 Strike‘ voda 67,5° 16,00
3 Skupaj začetna drozga 66,0° 19,29
4 Inf. Mash 65min. 66,0°
5
6
7 Sparge‘ voda 79,5° 12,00
7 Sparge volumen 15,29
7 Končni volumen pivine 23,20
Hmeljanje/Hopping
g. hmelj AA(%) Dodati pred koncem EBU
24,0 Cascade 6,5 60 16,5
14,0 Cascade 6,5 10 3,5
22,0 Cascade 6,5 3 3,0
0,0
0,0
0,0
60,0 23,0
Ostalo
sestavina Opomba
4,0 Irish Moss 10min. Pred koncem hmeljanja
11,5 Lallemand BRY-97
l.
Izhlapi 2,3
končna pivina 20,9
Back to top