Recept MPES – MP English Stout 20l.

stout

All grain recept : MPES – MP English Stout 20l.

 

Recept MP ES Volumen 20,00 litrov
Volume 5,28 US gal.
Opis English stout. Lahek z malo višjo alkoholno stopnjo. Všeč bo tudi pivcem Ale. EBC 40,40
EBU 29,31
OG 1,050
FG 1,010
ABV % 5,20%
Sladi/Malts
kg Slad/Malt % º L EBC Gravity Gravity
1,30 Pilsen MD 29,89% 1,5° 0,67 1,037 0,011
1,30 Pale Ale MD 29,89% 3,8° 1,70 1,038 0,011
0,90 Cara 50 MD 20,69% 45,0° 10,07 1,034 0,005
0,65 Cara 120 MD 14,94% 125,0° 27,96 1,034 0,005
0,15 Mroost 900 MD 3,45% 340,0° 0,00 1,034 0,000
0,05 Mroost 1400 MD 1,15% 530,0° 0,00 1,026 0,000
0,00% 0,00 0,000
4,35 100,00% 40,40 1,031
Učinkovitost/Efficiency 75,00%
Drozganje/Mashing
korak opis ºC litrov
1 Temperatura slada 22,0°
2 Strike’ voda 68,7° 20,00
3 Začetna drozga 68,0° 21,77
4 Mash 1/1 60 min. 67,0°
5
6
7 Sparge’ voda 79,5° 9,00
8 Sparge volumen 10,77
9 Volumen pivine 23,00
Hmeljanje/Hopping
gramov hmelj AA(%) minut EBU
30,0 East Kent Golding 5,0 60 17,4
30,0 Fuggles 4,5 30 12,0
0,0
0,0
0,0
0,0
60,0 29,3
Ostalo
gramov sestavina
4,0 Irish Moss
11,5 Lallemand Windsor ali Fermentis SafALE s-04
slad absorbira 4,54
Izhlapi 2,3
končna pivina 20,7

stout

Oglejte si akcijsko ponudbo v naši spletni trgovini mojepivo.si