Lallemand je kanadsko zasebno podjetje katerega je specializacijs razvoj, proizvodnjain trženje kvasov in bakterij. Družba ima v svoji vsto družbin najbolj zanimiva za nas je družba Danstar, ki proizvaja pivovarske kvasovke.
V njenem portfelju izdelkov najdemo najpogostejše vrste pivovarskih kvasovk. Tu je na voljo produktni katalog.
iIme izdelek | Kratek opis | povezave | |
BRY-97 | Za ameriške Ale piva
Za stile piv: American Barleywine, American Pale Ale, American Amber ale, American Brown ale, American IPA, American Wheat, blonde ale, Cream ale, Kölsch, Imperial IPA, Irish red ale, Extra Special bitter, Scottish ale, Strong Scottish ale, Strong ale |
Tehnični List | |
Windsor | Za angleška Ale piva
Za stile piv:Mild Ale, Cream Ale, American-Style Hefeweizen, American-Style Wheat Ale, English-Style Pale Ale, Amber Ale, Red Ale, Scottish-Style Ale, Strong Scotch Ale, English-Style Brown Ale, Porter, Sweet Stout, Cream Stout |
Tehnični list | |
Munich | Za pšenična in Tripel piva
Za stile piv: Mild Ale, Cream Ale, American-Style Hefeweizen, American-Style Wheat Ale, English-Style Pale Ale, Amber Ale, Red Ale, Scottish-Style Ale, Strong Scotch Ale, English-Style Brown Ale, Porter, Sweet Stout, Cream Stout |
Tehnični list | |
Nottingham | Za angleška Ale piva
Za stile piv: Mild Ale, Golden Ale, Blond Ale, Kölsch, Bitter, Pale Ale, Amber Ale, Red Ale, ESB, IPA, Altbier, Strong Ale, Barleywine, American Style Brown Ale, Dry Stout, Imperial Stout, Lager, Pilsner, Vienna, Schwartzbier, Bock |
Tehnični list | |
Diamond | Za Lager piva
Za stile piv: Lager, Pilsener, Helles, Vienna, Bock, Schwartzbier, Märzen |
Tehnični list | |
Abbaye | Za Dubbel, Trippel in Quads belgijska piva
Za stile piv: Lager, Pilsener, Helles, Vienna, Bock, Schwartzbier, Märzen |
Tehnični list | |
Belle Saison | Za belgijska Ale piva
Za stile piv: Saison, Bière de Garde, Belgian style beers |
Tehnični list | |
CBC-1 | Za stekleničenje in ‘sodčkanje’ piva
Za stile piv: x |
Tehnični list |
Doziranje: 10g. na 10l., 100g na 1hl (100l.), 1kg. na 10hl. (1000l).
Priprava:
- predpriprava : dezinfekcija sredstev: posode, žlice, termometra, ipd.
- 10x čiste in sterilne vode (10g. kvasa in 100ml vode)
- začetna temperatura vode : kvasovke zgornjega vrenja 30-35°C in kvasovke spodnjega vrenja 25-30°C
- vnos kvasovk v vodo – po 15 min. poskrbite, da so potopljene in negrudirane
- pustite kvasovke zgornjega vrenja 5min. in kvasovke spodnjega vrenja 15-45min.
- vnesite rehidrirane kvasovke v pivino pri primerni temperaturi pivivne (z vmešavanjem pivine na 5min. in s tem nižanje temperture kvasovkam-antišok)
Več o doziranju in rehidraciji kvasovk na posnetku na YouTube
p.s. – Pivovarji Bele Hiše (White House) uporabljajo Lallemand kvasovke.