tip postopka: iz nehmeljan tekoči sladni ekstrakt (LME)
Datum: 26/9/2012
Začetna količina: 14,5 l
Končna količina: 12 l.
Pivovarnar: dk
Čas kuhanja: 60 min
Oprema: Lonec 20l., kuhalnik, hladilo
voda | 14,5l |
slad | 1,5kg. svetli nehmeljan tekoči ekstrakt (LME) – Cooper Light Malt Ekstrakt 5,3EBC |
Hmelj | 6,6g. Saaz [3,0 %] (60 min pred koncem vretja) – za grenčino 4,7g. Saaz [3,0 %] (30 min pred koncem vretja) – za okus 2,3g. Saaz [3,0 %] (10 min pred koncem vretja) – za vonj |
Sladkor | 90g. dekstroze |
Kvas | Fermentis safLAGER W34/70 |
ocenjena začetna specifična masa (OG):1044,
ocenjena končna specifična masa (FG):1012,
Alkohol po Vol: 4.17 %,
EBU 35,6,
EBC 12,5