Preiskusili smo – Muntons – Connoisseurs – Export Stout
Dnevnik
- Tip piva: STOUT
- Proizvajalec: Muntons
- Ime recepta: Connoisseurs – Export Stout
- EBU: 40-50
- EBC: 225-275
- OG-planiran: 1040-1044
- FG-planiran: 1012
- ABV-planiran: 4,5%
Št. | Datum ura | Korak | Opomba |
1 | 11/05/2012 11:53 | Začetek | oprema sterilizirana |
2a | 11/05/2012 11:55 | Prekuhavanje vode – 4,5l. | prekuhavanje vode do vrelišča |
2b | 11/05/2012 11:55 | Ogrevanje celovitega ekstrakta | neto 1,8 kg |
3 | 11/05/2012 12:05 | Primešana dekstroza – 1kg | voda ima 100st. C |
4 | 11/05/2012 12:10 | Primešan celoviti ekstrakt | mešanica ima 70st.C |
5a | 11/05/2012 12:12 | Priprava kvasovk | v čist kozarec mlačne vode dodamo čajno žličko sladkorja in vtresemo dehidriran kvas. |
5b | 11/05/2012 12:12 | Prelitje pivine v fermentor | |
6 | 11/05/2012 12:14 | Dodana hladno vodo do skupno 23l. (okoli 17l.) | ciljna temperatura 21st.C |
7 | 11/05/2012 12:20 | Dodamo kvasovke in dobro premešamo | |
8 | 11/05/2012 12:25 | Fermentor zaprt in nastavljena vrelna veha | |
9 | 11/05/2012 12:25 | OG: 1038 | temperatura pivine 24st.C |
10 | 12/05/2012 16:00 | gravity: 1015 | zelo prehitro pretopel prostor in s tem pivina |
11 | 13/05/2012 09:00 | gravity: 1008 | |
12 | |||
13 | |||
14 | 15/05/2012 23:00 | stekleničenje | |
15 | 20/05/2012 | poskušina | pivo ni več motno a se ne vidi skozi načeloma je bistro |
Zelo gost in izrazit Stout, temen, grenak, a vedno naraven.
povezava v spletni trgovini mojepivo.si