Preiskusili smo – Coopers – Original – Real Ale
Dnevnik
- Tip piva: ALE
- Proizvajalec: Coopers
- Ime recepta: Original – Real Ale
- EBU: 20-23
- EBC: 50-56
- OG-planiran: ni podatka
- FG-planiran: ni podatka
- ABV-planiran: 3,8%
Št. | Datum ura | Korak | Opomba |
1 | 25/04/2012 09:15 | Začetek | oprema sterilizirana |
2a | 25/04/2012 09:15 | Prekuhavanje vode – 3,5l. | prekuhavanje vode do vrelišča |
2b | 25/04/2012 09:15 | Ogrevanje celovitega ekstrakta | neto 1,7 kg |
3 | 25/04/2012 09:30 | Primešana dekstroza – 1kg | voda ima 100st. C |
4 | 25/04/2012 09:35 | Primešan celoviti ekstrakt | mešanica ima 70st.C |
5a | 25/04/2012 09:37 | Priprava kvasovk | v čist kozarec mlačne vode dodamo čajno žličko sladkorja in vtresemo dehidriran kvas. |
5b | 25/04/2012 09:37 | Prelitje pivine v fermentor | |
6 | 25/04/2012 09:40 | Dodana hladno vodo do skupno 23l. (okoli 17l.) | ciljna temperatura 21st.C |
7 | 25/04/2012 09:45 | Dodamo kvasovke in dobro premešamo | |
8 | 25/04/2012 09:48 | Fermentor zaprt in nastavljena vrelna veha | |
9 | 25/04/2012 09:50 | OG: 1036 | |
10 | 26/04/2012 07:15 | gravity: 1030 | temperatura pivine 24st.C |
11 | 27/04/2012 09:00 | gravity: 1018 | |
12 | 28/04/2012 09:50 | gravity: 1010 | |
13 | 29/04/2012 15:00 | gravity: 1010 | |
14 | 30/04/2012 | stekleničenje | |
15 | 05/05/2012 | poskušina | pivo je bistro, usedlina še mehka, potrebno pazljivo točenje, |
Zelo dober ale, svetel, prijetno grenak, pena se naredi in hitro pade, vedno naraven način izdelave piva.
povezava v spletni trgovini mojepivo.si