Kako ‘stekleničiti’ v sodček Party keg 5l.

Sodček Party keg 5l. je že dokaj dobro poznana oblika hrambe piva.
sodček party keg  5l.

Kakšen je postopek ‘stekleničenja’ v sodček ali po naše sodčkanje?
Potrebujemo: sodček Party keg 5l. (4 kom za en ‘batch’ 23l.), 4 kom. zamaškov za Party keg 5l., sredstvo za dezinfekcijo/sterilizacijo, sladkor za sekundarno vretje ‘batch priming’ npr. dekstrozo.

opozorilo: Za ‘batch priming’ potrebujemo le 60% sladkorja kot je namenjeno klasičnem stekleničenjem. Recimo klasični postopek zahteva 140-180g. dekstroze. Pri sodčkanju potrebujemo le 85g.-110g. dekstroze.

Postopek:

  • izvedemo ‘batch priming’
  • steriliziramo sodček
  • vlijemo v sodček pivo in pustimo 2,5 cm prostora na vrhu (toliko manj vlijemo)
  • zapremo čep
  • pustimo 2 tedna za karbonizacijo pri sobni temperaturi (oziroma pri temperaturi kvasovk)
  • skladiščimo pivo pri nizki temperaturi do 6 mesecev.

Oglejte si akcijsko ponudbo v naši spletni trgovini mojepivo.si