Izdelava nevtralnega žganja (alkohol za aromatiziranje)
Zelo enostavna je izdelava nevtralnega žganja. Potrebujemo le sladkor in kvasovke.
Alkoholna drozga
Sestavine :
- 6 kg dekstroze
 - 21 l vode
 
Fermentacija
Alkoholno vrenje – prenesite drozgo v fermentor. Dodajte kvasovke kot so :
in pustite 3-7 dni pri 18-23°C (odvisno od kvasovk) za povre sladkor. Pridelali boste od 12,5 -15% alkohola/etanola (odvisno od kvasovk). Priporočamo uporabo Turbo Carbon (odstranjevanje nečistoč) in na koncu Turbo Clear (za odstranjevanje kvasovk)
Več o kvasovkah na Still Spirits
Destilacija 
je lahko različna od alembične (povprečno 6l – 50% alkohol) do T500 kondezatorska –T500 bakreni  ali T500 nerjavni  (3,5l – 93% alkohol).
npr. enostopenjska z alembičnim sistemom – prva destilacija (prežig) je z ločevanjem, pri 55°C vklopimo hladilno vodo za hladilnik kondezatorja alembične kupole:
- prvi del odstranimo (2dcl – metilni alkohol) in zavržemo,
 - natočimo 3 x 1dcl prvega toka (angl. Head) in jih označimo H3, H2 H1
 - natočimo t.i. srednji tok (angl. Heart) vse do 55 ABV
 - natočimo 3 x 1dcl zadnjega toka (angl. Tail) in jih označimo T1, T2 T3
 - zaključimo pri 98°C oz. pri 20 ABV
 
Mešanje
ponavadi za domače likerje uporabimo 30-35% alkoholno stopnjo. Redčite z demineralizirano vodo, da ne vnesete drugih mineralnih snovi in da ne postane motna. 
Sestavine:
Oprema:
- Grainfather,
 - Grainfather bakrena kupola in bakreni kondezator (alembic) za žganjekuho,
 - Still Spirits T500 – kuhalnik z kondenzatorjem za žganjekuho,
 - Alkometer
 
5