Recept MPAPA – American Pale Ale 20l

mpapa american pale ale

Recept MP APA Volumen 20,00  l.
    Volume 5,28 US gal.
Opis Odličen ameriški Pale Ale. Ameriške sorte hmelja kot npr. Cascade in Amarillo. Angleškim PA vs. APA – APA ima močnejši okus hmelja z citronasto aromo. EBC 21,95
EBU 22,95
OG 1,060
FG 1,012
ABV % 6,24%
Sladi/Malts
kg Slad/Malt % º L EBC Gravity Gravity
3,20 Pale Ale MD 63,37% 3,8° 6,56 1,038 0,042
0,80 Wheat MD 15,84% 1,6° 0,69 1,038 0,010
0,80 Cara 50 MD 15,84% 20,0° 8,63 1,034 0,009
0,25 Cara 120 MD 4,95% 45,0° 6,07 1,034 0,003
0,00% 0,00 0,000
0,00% 0,00 0,000
0,00% 0,00 0,000
5,05   100,00% 21,95   1,064
Učinkovitost/Efficiency 82,00%  
   
Drozganje/Mashing  
korak opis ºC  l.
1 Temperatura slada 22,0°
2 Strike‘ voda 67,5° 16,00
3 Skupaj začetna drozga 66,0° 19,29
4 Inf. Mash 65min. 66,0°
5
6
7 Sparge‘ voda 79,5° 12,00
7 Sparge volumen 15,29
7 Končni volumen pivine 23,20
   
   
Hmeljanje/Hopping
 g. hmelj AA(%) EBU
24,0 Cascade 6,5 60 16,5
14,0 Cascade 6,5 10 3,5
22,0 Cascade 6,5 3,0 3,0
0,0
  0,0
  0,0
60,0 23,0
Ostalo
sestavina Opomba
4,0 Irish Moss 10min. Pred koncem hmeljanja
11,5 Lallemand BRY-97 ali Fermentis SafAle US-05
 
 l.
Izhlapi  2,3
končna pivina  20,9